Het is nu officieel! Vincent Kompany zal een kruis moeten maken over de interlands van de Rode Duivels tegen San Marino (6/9) en Schotland (9/9). De speler-manager van Anderlecht blesseerde zich gisteren in de topper tegen Racing Genk (1-0). Verdict: een hamstringblessure en die houdt hem een tijdje aan de kant. 

In minuut 75 trapte Kompany een korte pass en voelde iets in zijn bil schieten. Hij stak zijn arm op, vroeg om de bal buiten te trappen en ging naar de kant. Met een stevig ijspakket om zijn been volgde de verdediger het slot van de match, maar Anderlecht kon de nederlaag niet meer afwenden.

Paars-wit dus moet de komende weken verder zonder Kompany en proberen om tegen Standard zijn slechtste competitiestart ooit af te wenden. Ook onze nationale ploeg zal het zonder de centrale verdediger moeten stellen. De Rode Duivels spelen op 6 september tegen San Marino en drie dagen later op 9 september neemt België het op tegen Schotland met als doel de kwalificatie voor het EK 2020 en voor de opening van Fan Park 2020 :). Naast al dat, komt ook zijn uitwuifwedstrijd bij zijn vorige club Manchester City in gevaar. Die staat gepland op 11 september

Veel beterschap Prince!

Fan Park Mechelen