Vorige vrijdag blesseerde Hazard zich op training en dreigde de komende twee interlands te missen. Donderdag had hij na een fysieke stevige sessie al wat last in het bovenbeen. Zijn debuut tegen Celta viel dan ook in het water. 

Het goede nieuws is dat het scheurtje in de quadriceps slechts miniem is. De thuismatch tegen Valladolid dit weekend komt nog te vroeg, maar Villarreal op 1 september lijkt op dit moment haalbaar. Garanties zijn er echter nog niet. Dokters rekenen momenteel op een onbeschikbaarheid tussen twee en drie weken.

Bij Real Madrid gaan ze ervan uit dat Roberto Martínez zijn aanvoerder straks gewoon oproept voor de interlands tegen San Marino (6/9) en Schotland (9/9) en dat is zijn volste recht. Meestal houden clubs hun spelers die uit blessure terugkeren doorgaans liever in eigen beheer, maar de internationale wedstrijden zouden voor Real niet eens slecht uitkomen. Ideaal om ritme op te doen met het oog op wat nog komen moet voor Hazard.

Hazard liet het allemaal niet aan zijn hart komen. Zo vloog hij zijn vaste kapper, Astar Barbers, over uit Londen en showde hij zijn ‘sixpack’ in een filmpje. Het kleine buikje waarmee hij arriveerde bij Real, is bijna weg. Spaanse media berichtten dat hij bij aankomst 7 kilogram te zwaar stond, maar in realiteit was dat minder.

Laat ons hopen dat onze kapitein erbij zal zijn de komende interlands.

Fan Park Mechelen